Showing all 2 results, including child brands

Ervaringen uit de eerste hand en een geloof in de behoefte aan natuurlijke, veganistische en dierproefvrije producten hebben Gavin Erlam en Matthew Wareing ertoe gebracht om Lavandi Body and Nature te creëren.

Bij Lavandi begint alles met ‘But what if we could’ en eindigt met ‘Luxury should not cost the earth’.

Het begon met een vraag, ‘maar wat als we konden…’, en eindigde met een assortiment dat helemaal natuurlijk, veganistisch en dierproefvrij is. Maar we zijn nog niet klaar. Dit is ons proces.

Geen SLS, SLSa of SLES toegevoegd

Toen Matthew op pad ging om zeep te maken, was hij vastbesloten dat de 14-18 chemische toevoegingen die in sommige zepen werden gebruikt, niet in de producten van Lavandi terecht zouden komen. Dit omvatte ook alle palmolie of derivaten van palmolie. Daarom maken we bij Lavandi al onze producten met een combinatie van natuurlijke oliën en boters en essentiële oliën en zonder schadelijke chemicaliën om het product alleen maar te verbeteren, zoals SLS SLSa of SLES.

De ingrediënten

Bij Lavandi hebben we de behoefte aan verandering ingezien en hebben we een reeks recepten ontwikkeld die volledig natuurlijk zijn. Onze zepen zijn gemaakt met een zorgvuldig samengestelde combinatie van oliën en boters, en onze belofte is dat ze allemaal volledig vrij zijn van schadelijke chemicaliën.

Onze producten zijn vrij van de palmolie die vaak voorkomt in zeep en lichaamsproducten. De productie van dit ingrediënt heeft niet alleen de populatie orang-oetans gehalveerd, maar is ook een van de belangrijkste redenen voor de vernietiging van het regenwoud. Bij Lavandi beloven we dit ingrediënt uit onze recepten te houden.

Proberen en testen

Er worden gemiddeld zes variaties op onze ingrediëntenlijst gemaakt. Eenmaal klaar voor gebruik, testen we ze eerst op onszelf – u moet in uw producten geloven – en van daaruit worden ze naar 17 testers gestuurd. Als alle feedback binnen is, beslissen we over één variant of gaan we terug naar de lijst en beginnen we opnieuw.

Productie en verpakking

Bij Lavandi maken we zeep- en shampoo-bar volgens een methode genaamd ‘Cold Process’ – wat vreemd is omdat we warmte gebruiken – om harde boter en vetten te smelten. Alle vetten en boters hebben een temperatuur waarbij ze branden en alle voordelen van die oliën en vetten gaan verloren; Dit is vooral belangrijk bij kokosmelk, omdat deze gemakkelijk verbrandt. We hebben bijna twee jaar besteed aan het ontwikkelen van onze mengsels en bij welke temperatuur we zouden moeten werken.

Als het om de verpakking gaat, was Gavin er zeker van dat er Zero Plastic bij betrokken zou zijn. Na maanden van onderzoek en verschillende valse starts lukte het hem niet alleen om Zero Plastic te bemachtigen, maar ook niet-gebleekt karton, plantaardige inkten en aluminium potten met eco-labels.

Nu het product en de verpakking voldoen aan de ethiek van de fundamentele regels van Matthew en Gavin, gaan ze in productie. Alle producten worden met de hand verpakt, zodat de kwaliteit van elk item afzonderlijk wordt gecontroleerd.

  • Lavandi Dandelion shampoobar 92gr

    8,95
  • Lavandi organic shampoobar – white willow bark – vet haar 92gr

    8,95