Natuurlijke Anti-Aging

anti-aging

Tegenwoordig zijn er veel natuurlijke anti-aging producten op de markt. De producten zijn vaak compleet biologisch, meestal vegan en verpakt in een recyclebare verpakking. Love it.

Het belang van natuurlijke anti-aging huidverzorging.
De eerste tekenen van huidveroudering beginnen meestal rond de dertig. Denk hierbij aan kraaienpootjes of fijne lachrimpeltjes. Dit komt doordat naarmate we ouder worden het aantal collageen-, elastaan- en fibroblastcellen in de huid afneemt.

Je kan zelf al een heleboel doen om dit proces te vertragen. Denk hierbij aan Uv-straling, wat je eet, de relatie tot stress en herstel en wat voor soort cosmetica je gebruikt en hoe je routine is met huidverzorging.

Naarmate je ouder wordt, heeft je huid meer vocht en voedingsstoffen nodig. Het is van belang om voldoende water te drinken om zo de afvalstoffen goed te kunnen afvoeren. Maar kijk ook eens naar de producten die gebruikt worden. Er kunnen stofjes inzitten die je huid helemaal niet zo fijn meer vinden. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld een trekkerig gevoel of irritatie. Ook de seizoenen spelen mee. Bij guur en koud weer heeft de huid een fijne beschermlaag nodig en wat dacht je van je lippen, die misschien wel achter een sjaal verstopt zitten. De verwarming. En in het voorjaar zijn producten met een UV-bescherming van belang. Kortom voor elk seizoen is het een aanrader om te kijken wat je huid nodig heeft.

De ouder wordende huid heeft baat bij producten die vocht aan de huid binden, zoals hyaluronzuur, rauwe honing, hydraterende oliën die diep in de huid worden opgenomen.

The 7 skin methode
1.Reiniging
Even snel met een gezichtsdoekje over het gezicht halen is niet de juiste manier om te reinigen.

Start bijvoorbeeld met een olie, deze weekt het vuil los. Daarna kan er een milk of lotion gebruikt worden om de laatste sporen eraf te halen. Daarna kalmeer je de huid met een toner, die brengt de PH-waarde van de huid weer in balans. Een milk werkt perfect voor een ouder wordende huid.

Let op, een tonic heeft meestal een desinfecterend en sterk ontvettende werking. Je huid frist er even van op, maar dit wordt veelal veroorzaakt door de ingrediënten, eucalyptus of alcohol. Stoffen die de huid alleen maar uit balans brengen en uitdrogen. Een toner heeft de omgekeerde werking. Het is een primer van je gezichtsverzorging. De huid wordt voor bereidt op de moisturizer.

 1. Exfoliëren
  Gebruik een milde exfoliatie met een lage concentratie BHA zuren (salicylzuur) of AHA-zuren. Een goede exfoliant weekt dieper in de poriën de dode huidcellen los. Laat je huid wennen aan het product en gebruik het 1 tot 2 keer in de week. Exfoliëren stimuleert de cel vernieuwing, doorbloeding, waardoor er een frisse teint ontstaat.
 2. Tussenstapje
  Is de huid goed gereinigd en is er een milde exfoliant gebruikt. Dan zou je een gezichtsspray kunnen gebruiken.
 3. Boosten
  Brengen een booster aan, door bijvoorbeeld een ampul met de actieve stoffen vitamine A, B, C, E en hyluronzuur. Dit kan per huidtype verschillen. Een booster is uitermate geschikt tijdens de seizoenswisselingen. Een fijne booster is Santaverde Aloe Vera Age Protect Boost 10x 1ml anti-aging gezichtsverzorging.

Gebruik: als een remedie voor 10 dagen of als je je huid een oppepper wilt geven. Schud de flacon voorzichtig, breek met een tissue open bij de witte lijn. Breng de inhoud van de flacon aan op de gereinigde huid van gezicht, hals en decollete.

 1. Versterken
  Direct na, of in plaats van de booster, gebruik je een serum. De meeste serums werken anti-aging, zoals verslapping van de huid.
 2. Voeden
  Nu is het tijd voor een voedende en hydraterende crème. Dit kan zowel de dag als nacht crème zijn.
 3. Beschermen
  Kies een product die tegen Uv-straling beschermt. Denk hierbij aan een BB-crème of een minerale poederfoundation waarin een hoog filter is verwerkt.

Gebruik van de producten
Gezichtsspray; het gebruik van gezichtsspray brengt vocht, antioxidanten en vitaminen in de natuurlijke anti-aging huidverzorging.

Denk hierbij aan de klassieke Rose Floral Water Facial Mist – Luxe toner of Chamomile & Probiotics Facial Mist – Kalmerende toner van Flow Cosmetics, dit zijn power producten tegen rimpels en goede toevoegingen in anti-aging verzorging. Gebruik de gezichtssprays na het gezicht reiniging, vóór het anti-aging serum.

Anti-aging serum + voedende moisturizers; een fijne combinatie van producten tegen rimpels is, een anti-aging serum en moisturizer. Beschermende, antioxidant- en vitaminerijke, hydraterende, revitaliserende producten versterken de huid en geven deze een mooie glans.

Anti-aging maskers; het is raadzaam om enzym- en fruitzuur maskers te gebruiken die mild genoeg zijn voor de ouder wordende huid. Zoals het natuurlijke en duurzame Lingonberry Bright 2 in 1 – Verhelderend fruitzuur masker van Flow. Maskers zijn gunstig bij de behandeling van een ouder wordende huid omdat ze de huid voorbereiden om anti-aging serums en andere producten tegen rimpels sneller en dieper in de huid op te nemen.

Een aantal fijne anti-aging maskers op een rijtje.

Lingonberry Bright 2:1 – Fruitzuurpeeling

Dit heerlijk verfrissende Lingonberry Bright 2:1 – Fruitzuurpeeling zorgt voor een direct zichtbaar stralende huid, al na het eerste gebruik. Dit enzyme gezichtsmasker bevat fruit enzymen van papaya en ananas – papaïne en bromelaïne – die dode huidcellen verwijderen, zonder zelfs de meest gevoelige huid te beschadigen. De toegevoegde Arctische lingon bessen en aardbeien zijn rijk aan vitamine C en verhelderen de huid effectief.

De fruitzuurpeeling combineert de effectiviteit van enzymatische peeling met de verzorging van een gezichtsmasker

Minimaliseer onmiddellijk de zichtbaarheid van je poriën, terwijl je een matte afwerking creëert zonder dat de huid wordt uitgedroogd

Rijk aan vitamine C en antioxidanten die de collageenproductie van de huid stimuleren

Dit enzyme gezichtsmasker is geschikt voor alle huidtypes, ook de gevoelige huid. Ook aanbevolen voor pigmentvlekken en voor de behandeling van een verouderde huid

La Fare face mask

Een echte boost, en met name voor de vette huid. In dit peelingmasker wordt intensieve reiniging gecombineerd met voedende en kalmerende verzorging. Met dit peelingmasker tover jij een stralende, nieuwe huid tevoorschijn in slechts een paar minuten tijd.

Je huid is altijd aan het werk. Huidcellen vernieuwen zich elke dag. Zij banen zich een weg naar het huidoppervlak en daar laten ze los.

Kaoline is een krachtige Chinese klei die overtollig talg absorbeert.
Wortel heeft een revitaliserende werking op de huid.
Sheaboter en macademiaolie werken beiden intensief voedend en beschermend.

Forever bio-cellulose mask

Het aloe bio-cellulose mask van Forever is in technologisch opzicht echt een hoogstandje, met een veel sterkere hydraterende werking dan die van traditionele maskers. Bij de productie van het masker worden natuurlijke ingrediënten gebruikt. Het hart van het masker is een bio-cellulose-vezelstructuur. Deze sluit perfect aan bij de contouren van jouw gezicht en dringt daardoor diep door in fijne lijntjes en rimpeltjes.

Forever’s aloe bio-cellulose mask heeft een tweeledige werking. Het wordt gemaakt volgens een uniek proces waarbij een speciale bacterie de aloë vera gel van onze eigen plantages fermenteert. Door het toevoegen van zeegras ontstaan er bio-cellulose-vezels die je huid kalmeren, verzachten en in een optimale conditie houden. Een ander ingrediënt is een serum dat is verrijkt met groene thee-extract en paardenkastanje. Dit serum gaat de strijd aan met vrije radicalen, met als doel tekenen die horen bij het rijpen van de huid tegen te gaan. Daarnaast heeft het serum een kalmerende werking die rode plekjes vermindert. Kortom: een dubbel effectieve werking in één masker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *